ENF-XXX kodlu derslerin Tek Ders Sınav Tarihi, Konular ve İşleyiş (2021-2022 Bahar Yarıyılı Sonu)

Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince; tüm lisans ve ön lisans öğrencileri için bahar yarıyılı sonunda kullandırılacak olan ENF-XXX kodlu tüm derslerin tek ders sınavları;

21 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 15:00’de  Doğu Yerleşkesi Ertokuş Bey Derslikleri Kat:3 de yer alan Enformatik Bölüm Başkanlığı’nda ders öğretim elemanlarınca yapılacaktır.

1-    Öğrencilerin kendi okullarına tek ders sınavına katılmak istediklerine dair başvuru dilekçesi vermesi.

2-    Öğrencilerin dilekçelerinin kendi okulları tarafından değerlendirilmesi ve uygun görülmesi.

3-   Başvurusu uygun görülen öğrencilerin Dekanlık veya Müdürlük tarafından Yönetim Kurulu Kararının 20 Temmuz 2022 tarihi mesai bitimine kadar Enformatik Bölüm Başkanlığına ulaşması gerekmektedir.

Tek Ders Sınavlarında Öğrencilerimiz Ders İçeriklerinde Yer Alan Aşağıdaki Bölümlerden Oluşan Konulardan Sorumludurlar.

ENF-150 kodlu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı(Lisans) Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör.Dr. Faruk Süleyman BERBER, Öğr.Gör.Dr. Hamit ARMAĞAN,

Öğr.Gör. Ömer KUŞÇU , Öğr.Gör. Kazım Koray ÜÇTOP

ENF-151 kodlu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı(ÖnLisans) Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör. Ömer KUŞÇU , Öğr.Gör. Kazım Koray ÜÇTOP

ENF-152 kodlu Bilişim Teknolojileri (Lisans) - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör.Dr. Faruk Süleyman BERBER

ENF-803 kodlu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (Lisans) - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör.Dr. Hamit ARMAĞAN

ENF-813 kodlu Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları (Lisans) - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör.Dr. Hamit ARMAĞAN

ENF-804 kodlu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (ÖnLisans) Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör. Ömer KUŞÇU , Öğr.Gör. Kazım Koray ÜÇTOP

ENF-814 kodlu Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları (ÖnLisans) Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör. Ömer KUŞÇU , Öğr.Gör. Kazım Koray ÜÇTOP

derslerinden sorumlu olunan bölümler,

Bölüm 1 : Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları (Temel Donanım)

Bölüm 2 : Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi (İşletim Sistemi: Windows 10)

Bölüm 3 : Internet

Bölüm 4 : Kelime İşlem Programı (MS Word 2016)

Bölüm 5 : Elektronik Tablolama Programı (MS Excel 2016)

Bölüm 6 : Sunu Hazırlama Programı (MS Power Point 2016)

Bölüm 7 : Veri Tabanı (MS Access 2016)

olarak ders öğretim elemanlarınca belirlenmiştir.

ENF-805 kodlu Programlama Temelleri - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör.Dr. Faruk Süleyman BERBER

dersinden sorumlu olunan bölümler,

Bölüm 1 : Algoritma ve Akış Şemaları

Bölüm 2 : Programlamaya Giriş

Bölüm 3 : C Programlama Diline giriş

Bölüm 4 : Koşul ve Döngü deyimleri

Bölüm 5 : Genel Örnek Uygulamalar

olarak ders öğretim elemanınca belirlenmiştir.

ENF-807 kodlu Web Tasarımı ve Programlama - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör. Ömer KUŞÇU

dersinden sorumlu olunan bölümler,

Bölüm 1 : Temel Kavramlar ve HTML (Hyper Markup Language)

Bölüm 2 : CSS (Cascading Style Sheet)

olarak ders öğretim elemanınca belirlenmiştir.

ENF-809 kodlu Temel Bilgisayar Ağları - Ders Öğretim Elemanı : Öğr.Gör. Kazım Koray ÜÇTOP

dersinden sorumlu olunan bölümler,  ders öğretim elemanıyla bizzat iletişime geçilerek öğrenilmelidir.

Öğrencilerimiz ayrıntılı bilgileri ders öğretim elemanlarıyla bizzat iletişime geçerek öğrenebilirler.

ÖNEMLİ NOT 1:Ders öğretim elemanlarımız tarafından hiçbir şekilde fotokopi merkezlerine ders notu, sınav sorusu vb. dokümanlar bırakılmamaktadır.

Sınava hazırlanacak olan öğrencilerimiz eğer mevcutsa uzaktan eğitim platformlarına giriş yaptıklarında izleyebildikleri ders videoları, ders öğretim elemanınca paylaşılan örnekler ve dokümanlardan sorumludur.

Eğer elinizde bir doküman varsa mutlaka güncel olup olmadığını ders öğretim elemanınıza sorarak çalışınız.

Aksi takdirde yıllar önce hazırlanmış farklı bir kaynaktan çalışabilir ve sınavda istenilen başarıyı yakalayamazsınız.

ÖNEMLİ NOT 2: Sınavlarda, eğer çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir sınav varsa öğrencilerimizin optik form üzerinde ad soyad, öğrenci no,  kitapçık türü vb tüm alanları dikkatle doldurmaları gerekmektedir. Eğer sınav açıklama, kod veya hesaplama içeren sorulardan oluşuyorsa cevaplarınızın okunabilir olması da önemlidir. Tüm işaretlemelerde siyah kurşun kalem kullanılması ve sınav kurallarının dikkatle okunması, sınav görevlilerin tüm uyarılarının dikkate alınması öğrencilerimizin başarılı bir sınav geçirmelerine önemli katkı sağlayacaktır.

Sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Enformatik Bölüm Başkanlığı

Yayın Tarihi: 05/07/2022