ENF-XXX Kodlu derslerin Mazeret Sınavı (Ara sınav Mazeret) Başvuruları Hakkında Bilgilendirme (2021-2022 Bahar Yarıyılı)

Öğrencilerimizden ders öğretim elemanlarımıza gelen yoğun mesaj ve epostalar kapsamında Mazeret Sınav başvurularının yapılması ve diğer işleyiş hakkında bir bilgilendirme ve hatırlatma yapılması uygun görülmüştür. Mazeret sınavlarıyla ilgili başvurularda ders öğretim elemanlarının bireysel karar yetkisi bulunmamaktadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin Sınavlarla ilgili 20. Maddesinde;

(10) (Değişik:RG-10/7/2016-29766) Mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrencilerden; son sınav tarihinden sonraki ilk üç iş günü içerisinde ilgili birime başvuranlara ilgili yönetim kurulunca mazeretlerinin kabul edilmesi halinde mazeret sınavı hakkı tanınır. Diğer sınavlar için mazeret sınav hakkı verilmez.

(11) Ara sınav mazeret sınav hakkı tanınan öğrenciler ara sınav haklarını aynı yarıyıl/yıl içinde; ilgili birimce belirlenen gün, yer ve saatte kullanırlar.

denilmektedir.

Yönetmelik ilgili hükümleri kapsamında tüm öğrenciler mazeret sınavına girmek istedikleri derslerle ilgili başvurularını öğrenim gördükleri fakülte veya meslek yüksekokullarındaki bölümlerine akademik takvimde belirtilen 18-20 Nisan 2022 tarihlerinde yapacaklardır.

Ara sınavına katılamayan öğrencilerden Fakülte / MYO Yönetim Kurulu tarafından mazeretleri incelenerek kabul edilen öğrencilerden; yönetim kurulu kararları ve bilgileri Enformatik Bölüm Başkanlığı’na ulaşan öğrenciler ENF-XXX kodlu derslerin mazeret sınavlarına girebileceklerdir.

ENF-XXX kodlu derslerin mazeret sınav tarihleri, sınav yeri, sınav türü, sınavın yüzyüze veya çevrimiçi yöntemlerden hangisiyle yapılacağı  ve sınav işleyişi ile ilgili diğer bilgiler Mazeret Sınav başvurularının Yönetim kurullarınca sonuçlandırılmasından hemen sonra ilan edilecektir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Yayın Tarihi: 10/04/2022