Enformatik Bölüm Başkanlığı'ndan Yenilikçi Sınav Yaklaşımı : Web Tabanlı Gözetimli Sınav

Web Tabanlı Gözetimli Sınav Atağı

Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı, başarılı kadrosuyla uzaktan öğretim ve örgün öğretim yöntemlerini kullandığı Web Tasarımı,Programlama ve daha birçok Bilgi Teknolojileri derslerini yürütmeye devam etmektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin dijital dünyaya entegre olabilmeleri, bilinçli teknoloji kullanıcılarına dönüşebilmeleri süreçlerini önemseyen Enformatik Bölüm Başkanlığı; üniversitemiz tüm birimlerinden gelen eğitim, planlama ve strateji destek taleplerini önemsemekte, her türlü desteği vermeye gayret etmektedir.

Kamuda Dijitalleşme çalışmaları kapsamında sorumluluk bilinciyle hareket eden Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri Muafiyet/Yeterlilik sınavlarının tüm süreçlerini de dijital platforma taşıyarak bir ilki daha gerçekleştirmiştir.

Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ecir Uğur KÜÇÜKSİLLE; "üniversitemiz öğrenci bilgi sistemi üzerinden sınav başvurusu yapan öğrencilerimiz için sınav giriş belgeleri hazırlanarak webde yayınlanmış, sınavlar bilgisayar laboratuarları kullanılarak web tabanlı platformda gözetimli sınav olarak gerçekleştirilmiş ve eşzamanlı olarak puanlanmıştır. Sınavlar için zarf, optik form vb sarf malzemeler kullanılmadığından ayrıca sınav sonrası süreçlerde de optik okuma vb iş ve işlemler yapılmadığından; Kamu Kaynaklarının verimli kullanımı ilkesi ve zaman yönetimi açısından da önemli bir adım atılmıştır." açıklamalarında bulunmuştur.

Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Faruk Süleyman BERBER de; " 22 Eylül-01 Ekim 2011 tarihleri arasında ilk kez test ve deneme süreçlerini gerçekleştirdikleri web tabanlı gözetimli sınav tecrübelerini yeni bir boyuta taşıyarak 2019 yılı Güz döneminde başarılı bir sınav uyguladıklarını, sınava katılan öğrencilerin %55'inin sınavlarda başarılı olduğunu" söylemiştir.

Bu adımın, Enformatik Bölüm Başkanlığı'nca yürütülen tüm sınavları kapsayacak şekilde genişletilmesi için Enformatik Bölüm Başkanlığının çalışmaları hızla devam etmektedir.

 

Bu çalışmalar kapsamında birimler arasında güçlü bir koordinasyon sağlanarak tüm süreçlerin dijitalleşmesi hedeflenmektedir.

Foto Galeri için Tıklayınız.

Süleyman Demirel Üniversitesi
Enformatik Bölüm Başkanlığı

2019

 

Yayın Tarihi: 05/12/2019
Okunma Sayısı: 1958