25 Haziran 2016 Cumartesi

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Sisteme Giriş Bilgileri

07 Ekim 2015 Çarşamba 15:55 tarihinde eklendi | 113414 defa okundu

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersini alan öğrenciler için sisteme giriş bilgileri aşağıdaki gibidir.

Bu ders için tüm duyuru ve bilgiler http://enformatik.sdu.edu.tr/ adresindedir.

Buraya tıklayarak eğitim videolarına ulaşabilrsiniz.

CANLI DERSE İNTERNET ÜZERİNDEN BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

TBTK dersine canlı olarak katılmak için enformatik.sdu.edu.tr adresinden sağ üstte bulunan Canlı Ders butonuna tıklayıp açılan sayfada oturum aç kısmına Öğrenci Numaranızı parola kısmına TC kimlik numaranızın son 8 hanesini girerek canlı derslere katılabilirsiniz. Ders programına anasayfada bulunan Ders Programı butonundan erişebilirsiniz

1-       Kullanıcı Kodu         : Öğrenci No                                 Örnek: 1111919031

2-       Parola                       : TC Kimlik No (SON 8 Hane)     Örnek: 45678911

3-       Ders İşlemleri butonunu tıklayınız.

4-       İşlem Menüsünün altında bulunan “Aç” butonunu tıklayınız.

5-       Sanal Sınıf Oturum Listesini tıklayınız.

6-       İşlemler Menüsünün altında bulunan “Oturum Aç / Arşivi Aç” butonunu tıklayınız.

Not: Yabancı uyruklu öğrencilerin kullanıcı adları öğrenci numaraları ve parola-şifreleri ; eğer verilmişse geçici TC Kimlik Numarasıdır yada pasaport numaralarıdır bu numaralarla ile giriş yapamayanlar bizzat Enformatik Bölüm Başkanlığına gelmeleri gerekmektedir.

Not1:Sisteme girişte sorun yaşayanlar Enformatik Bölüm Başkanlığı Sistem Birimiyle iletişime geçmelidir.
Not2: Ders Programına http://enformatik.sdu.edu.tr/adresinden ulaşabilirsiniz. Canlı dersleriniz ders programında yazan saatlerde başlayacaktır.
 Not3: Derslerin uzaktan eğitim ile yapılıyor olması öğrencilerin dersi veren öğretim elemanlarıyla yüz yüze iletişimine engel değildir. İsteyen her öğrenci bizzat dersin öğretim elemanının yanına giderek dersle ilgili her türlü soruyu sorabilir.

Uzaktan Eğitim Nedir?
                Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Zaman ve mekân sınırlaması olmadan istediğiniz yerden internet ortamında derslere katılabilirsiniz. Bir dersi canlı izlemek ya da daha önceki haftalarda yapılmış derslerin videolarını izlemek için internete bağlı olan herhangi bir bilgisayar, akıllı telefon, tablet yeterlidir. http://enformatik.sdu.edu.tr/ sitesinden bu derslere ulaşabilirsiniz. Bu ders için ilerleyen zamanlarda verilecek ödevlerinizi linki verilen siteden yüklemelisiniz. Dersin öğretim elemanı tarafından ödevlerinize verilecek notlar vize puanınıza belirli ölçüde etki edecektir.

2016  -   Enformatik Bölüm Başkanlığı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ

MOBİL UYGULAMALAR

TANITIM BİLGİLERİ