Enformatik Bölüm Başkanlığı ‘ndan Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimleri

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı işbirliğiyle Ertokuş Bey Dersliklerinde yer alan Enformatik Bölüm Başkanlığı Bilgisayar Laboratuarlarında yapılan eğitimler hakkında konuşan Enformatik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ecir Uğur KÜÇÜKSİLLE, “Enformatik Bölüm Başkanlığı’nın yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi aday memurlarının Bilgi ve İletişim Teknolojilerini etkin kullanabilmelerini sağlamayı hedefleyen Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimlerinin önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, benzer eğitimlerin Enformatik Bölüm Başkanlığı’nca üniversitemiz farklı birimlerinden gelen talepleri karşılayacak şekilde kapsamının genişletilerek yapılacağını” söyledi.

Eğitimlerin içeriği hakkında bilgi veren Enformatik Bölüm Başkan Yardımcısı  Dr. Faruk Süleyman BERBER, “Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne atanan aday memurlar için düzenlenen Hazırlayıcı Eğitimler kapsamında,

13.11.2019 tarihinde Hazırlayıcı Bilgisayar Kullanımı,

15.11.2019 tarihinde Microsoft Office Word Kullanımı,

20.11.2019 tarihinde Microsoft Office Excel Kullanımı,

22.11.2019 tarihinde Microsoft Office Excel Kullanımı,

başlıklarında verilen eğitimlerin Enformatik Bölüm Başkanlığı bilgisayar laboratuarlarında uygulamalı olarak verildiğini“ söyledi.

Dr. Faruk Süleyman BERBER, “Eğitimlerde aday memurların, meslek hayatlarında özellikle resmi yazışmalar, internet ve eposta kullanımı, bilgi güvenliği vb iş ve işlemlerinde kullanacakları tüm süreçler dikkate alınarak yapılan örnek uygulamaların, bizzat katılımcılar tarafından da uygulanması sağlanarak uygulamalı eğitimlerin başarı oranının yükseltilmesi hedeflenmiş ve eğitimlerin bitiminde bu hedefe ulaşıldığı görülmüştür” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı başarılı kadrosuyla, bilgisayar okur-yazarlığının geliştirilmesi ve bilinçli teknoloji kullanıcıları yetiştirilmesi konusunda belirlediği vizyon ve misyonla, bu yöndeki eğitimlerini vermeye ve geliştirmeye devam edecektir.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi
Enformatik Bölüm Başkanlığı
2019

Yayın Tarihi: 15/12/2019
Okunma Sayısı: 1936