e-Sınıf

e-Sınıf Projesi
e-Sınıfın konumu için, Merkezi Derslikler Enformatik Bölümü B-313 nolu sınıf seçilmiştir. Odanın mümkün olduğunca ses ve güneş ışığı yalıtımının sağlanmasına dikkat edilmiştir. Sınıf içi oturma planı 30 kişi için düzenlenmiş ve katılımcıların oturma yönleri video konferans cihazının ana kamerasına ve karşı tarafın görüntüsünün alındığı perdeye dönük olarak ayarlanmıştır. Böylece yüzyüze görüşme en iyi şekilde simüle edilmiştir. Karşı tarafla olduğu kadar aynı taraftaki katılımcıların da birbirleriyle iletişimlerinin rahatlıkla sağlanabilmesi için yarım daire masalar kullanılmıştır. Görüntünün verimli bir şekilde karşı tarafa aktarılabilmesi için, oda dekorasyonunda ışığı olduğu gibi yansıtan veya soğuran renklerden kaçınılmıştır.

Niçin e-Sınıf?
Videokonferans dünyada olduğu kadar, ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşan bir iletişim şekli olmaktadır. Çeşitli iletişim ortamları üzerinden iki veya çok yönlü ve gerçek zamanlı görüntü, ses ve veri iletiminin yüksek bir performansla yapılabilmesi Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bizim için de önemlidir. Amacımız, videokonferans görüşmelerinin üniversitemizde kullanıcılar tarafından benimsenmesi ve yaygın bir şekilde kullanılmasıdır.

D.P.T. E-Kampus Projesi
Yeni bir yaklaşım olan İnternete Dayalı Eğitim ve Video Konferans yöntemlerini birleştiren e-Sınıf ve elektronik sınav merkezi projesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile birlikte geliştirilmiş ve hazırlanan proje, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanmıştır.

e-Sınıf Fotografları İçin Tıklayın